Sunday, November 18, 2012

Esimene vaba päev

Ooojaaa, täna sai puhata tööst. Hommikul lootsin kaua magada, aga nagu eile õhtul selgus, oli tuppa lisandunud üheks ööks mingid kaks tegelast. Üks magas nagu miilenki, a see minu kohal olnud tegelane - no tere tali, ma ei vähkre ka nii palju. See tüüp niheles nii et voodi oli kokku kukkumas. Voodid on ju siin puhtalt puidust, ei midagi muud. Üpris soliidselt nagisevad kui liigutada end voodis. Aga no see ei seganud väga, öösel vaatasin pärast viimast postitust veel Lakers vs Suns mängu esimese poolaja ära ja keerasin teki alla horisontaali. Pärast seda hakkas möll pihta. Esialgu ei jäänud tüüp vist magama uuesti. Või ta ei maganudki ennem. Öösel nagu polnudki hullu, hommikul hakkas mehel vist midagi sügelema. Kõigepealt ta krabistas oma voodis olnud kilekottide ja muu varustusega hullumoodi. Siis ronis ta alla, käis edasi tagasi toast välja. Siis tuli tagasi ja krõbistas veel oma asjadega. Lõpuks rääkis sõbraga paar sõna juttu ja suundus elutuppa ootama minekut. Enam ei pidanud ise ka vastu, pikalt juba inspekteerinud olukorda, oli vaja käimlat külastada. Pärast seda olid seltsimehed kadunud ja sain rahulikult 12ni puhata.
Ärgates jätkasin poolelijäänud mängu vaatamisega. Mängu ajal oli Petja 3 korda helistanud, mida voodi teisel korrusel laadinud telefoni ja kõrvaklappide tõttu ei kuulnud. Lõpuks siis helistas korra veel, lubas poole tunni pärast peale korjata ja linna peale viia.
Mõeldud tehtud, pessu ja riidesse. Hommikust polnud söönud, selleks ajaks oli kell juba 2 vist.
Parkisime auto Kremli lähistele ja jalutasime maa-alusesse kaubanduskeskusesse. Petja oli küll hommikust söönud, aga tahtis mu enne järgmist päevakavas olnud punkti sööma viia. Otsustasime Itaalia restorani "Il Patio" kasuks. Väga head toidud, Petja ei lubanud teada-tuntud asju süüa ja võtsin tuunikalasalati, (musta värvi) pasta mereandidega ja magustoiduks šokolaadikattega jäätise. Järjekordne mega maitseelamus. 
Kõhud täis, suund järgmise spoti suunas. Selleks oli "The Kremlin Armoury Museum" ehk Kremli relvamuuseum. Poolteist tundi audiogiidi abiga ajalooga tutvumist oli jällegi ülimalt huvitav. Kes kunagi peaks Moskvasse sattuma, soovitan 100% seal ära käia. On seda hinda väärt.
Nii et vaba päev sai vägagi mõnusalt sisustatud ja Petja on ennast väga hea host'ina tõestanud. Läheb raskeks see Tallinnas üle trumbata. Pole ju nii väga midagi näidata. Vanalinn, laulukaar jaaaa....ongi kõik!
Enne hostelisse naasmist sain poest läbi hüpata ja veidi söögipoolist kaasa osta. Viimased tänusõnad Petjale ja olengi oma "kodus" jälle.
Õhtu lõpetan paari õlle, paraja kõhutäie, hea muusika ja hiljem Heat vs Rockets paari päeva taguse mänguga. Homme tööl saab jälle uue mängu alla tirida. Igav ei hakka, that's for sure!

Hüva, selleks nädalaks on kõik. Hoidke kodumaal ikka lipp kõrgel, olge mõnusad ja uute lugudeni juba ilmselt homme.

Do zaftra!

Toosha, out!

3 comments:

kristiv said...

Ole nüüd! Mismõttes meil on ainult lauluväljak ja vanalinn? Pead ise vist Tallinnat tundma õppima! Näiteks Lennusadam on minu meelest väga kift koht, samuti meie uus Teletorn! Vanalinnas ei ole ainult Raekoja plats, on veel ka Hellemani torn, Hobuveski, Mustpeademaja, Katariina käik.. :) Ja Pirita poole ju Jaapani aed, Kadrioru park! Siin meie pool on Pääsküla raba, mis on uskumatult ilus ja mitte kunagi sinna jalutades ei usu välismaalased, et meil pealinnas selline koht on! Ahaa, Botaanika aed ju ka!

sultan said...

Ma tänan, et loetlesid. Nüüd lihtsam mul näidata kohti! Muidugi ei arvanud et Tallinn nii tühi on. Eks ma leian tegevust ikka. Eks näis, palju meil lihtsalt siis aega on. Kusjuures ei olnud Petja ennem seal muuseumis käinud ja ei ole mina paljudes sinu loetletud kohtades käinud.

kristiv said...

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/millised-varjatud-parlid-avastas-kuulus-new-york-times-meie-kalamajast.d?id=65279602 :))