Monday, November 26, 2012

Taaskord puhkasime

Õhtust. Või isegi ööd. Meil on kell 2 ja ilmselgelt pole siiani unerežiimi paika saanud. Kõik toimub endiselt nihkega ja hommikul on raske tõusta. No ehk viimasteks päevadeks loksub paika, siis saab kodus jälle ümber timmida.

Täna aga puhkasime. Eile õhtul võtsime viimast, käisime hosteli lähistel poes ja tõime vähe "produkte", nagu ütles Eino Baskin. Kolm õlut (Carlsberg!) ja muud kraami. Sealhulgas tekkis jäätise isu, kuid sellega juhtus ebareaalne äpardus. Poest väljudes hakkasin paberit prügikasti viskama ja samas käes oli jäätis. Mõlemad lendasid prügikasti. Vaatasin 3sek nõutult järgi ja pärast väikest enesega arupidamist jõudsin arvamusele, et selles olukorras "5 sekundi reegel" ei kehti. Nii lõppes lühike lugu minu talvisest jäätisesöömisest.
Hostelis sättisime end mugavalt elutoa nurka, logisime NBA League Passi ja vaatasime teist poolaega Brooklyn Nets vs Portland Trail Blazers mängust. Mängu lõpuks kergelt väsinud ja vines. Suund pikale unele.
Hommikul mäletan ähmaselt, et teiste tööle sättimise peale ehk korra silm avanes, und aga jagus 11.50'ni. Siimul loomulikult kauem, kuna tema tuli puges oma teise korruse luksvoodisse pool tundi hiljem ja on üleüldse haige unekott. Äratasin teda 12st 2ni iga poole tunni tagant. Tulutult. Lõpuks ajas ka sleepyhead end üles ja tegi kiired netitiirud enne ostlema suundumist.
Tänane päevakava nägi siis ette trippi Evropeisky Shopping Centerisse, mis olevat üks Euroopa suurimatest. Ja seda oli ka. Neli korrust pood-poe järel ja inimene-inimese otsas totaalset hullust. Esmaspäeval. Metsik. Esmalt kiire söök Burger King's (kindla peale mineku tõttu rämpsu taaskord) ja edasi korruseid läbi jalutama. Peamine aeg möödus spordisektsioonis, kus kõikide tuntumate brändide esinduspoed, kordades suuremad ja parema valikuga kui Maarjamaal. Midagi ostma ei hakanud, märkisin telefoni want listi üles hinnad ja järgmiseks korraks teen kiired uuringud netis, kas tasub siit soetada või lombi tagant tellida. Kraam on ihaldamist väärt. Tervitada tahaks Torelit, kes mu kõnele ei vastanud - Nike esinduspoes on ManU logodega riiete nurk, alates puuvilla dressidest võistlusvormideni välja. Kõike leidub. Lisaks veel vähemtähtsad tiimid nagu Moskva Spartak ja Barcelona olid ka esindatud. Eriti stiilsed olid Kobe Bryanti tooted ja Cristiano Ronaldo oma riideliin. Stylish!
Järgmine pikem peatus oli sektsioonis Zara-Bershka-Pull&Bear. Teisel ringil tegin ka esimese soetuse ühes neist. Ega hulluks saa ka praegu minna.
Aga leppisime kokku, et sinna keskusesse läheme veel. Juba on ka otsustatud, mis soetada veel vaja.
Tuuri lõpetasime teises "rämpsukas" ehk esimene külastus KFC'sse. Nii suurt muljet veel ei avaldanud kui kõikide kiituste põhjal oleks osanud oodata. Karmavõla tasumiseks soetasime keldrikorruse toidupoest frukte õhtuse Kanguri Itaalia liiga mängu ajaks ja suund metroo peale.
Kaubanduskeskuses muidugi avanes silmadele selline pilt et "uuhh". Milliseid pärleid ikka Venemaa vastassugupoolelt leidub. Replay poest käisime korra läbi ja 4 korda "juhuslikult" eest mööda, kuna sealne vaatepilt oli nauditav. Nagu paljud räägivad ja ise oleme ka juba tugevalt endale tõestust saanud - vene naised on väga kaunid ja stiilsed ning igati esinduslikud.

Õhtu hostelis möödus elutoas rahulikult oma asju internetis toimetades ja hiljem meie hubases toas Siena vs Cantu mängu jälgides. Veidi NBA vanu videoid ja nüüd oleks nagu ammu aeg puhkama suunduda.

Võttes kokku selle esimese peaaegu nädala, mis me koos oleme siin veetnud - elu on läinud minu jaoks kindlasti lõbusamaks, töö muutunud huvitavamaks, mitmekülgsemaks ja kogemusi kogunenud rohkem, kui tagasitulles pagasisse pakkida tohiks. Peab käsipagasisse ümber pakkima. Kahekesi on siin olnud ülimalt lõbus, ühised huvid ja varasem tagasihoidlik tutvus on kasuks tulnud ning huumorisoon kattub üsna identselt. Edasi hakkab Siimu jaoks juba veidi suurem katsumus, kuna järgneva kolme tööpäeva jooksul oleme kaks päeva erinevates kohvikutes tööl. Samas ei usu, et probleeme tekib. Minu jaoks jätkub karm keelepraktika klientide vahetus teenindamises ja ilmselt ka suureneb osakaal köögis veedetud ajal. Aina rohkem olen saanud toitu ise valmistada. Homme loodan juba paremad hommikusöögid valmistada. Peaasi et suhted kolleegidega korras püsiks.
Mis jäigi eile kirjutamata - eilne tööpäev lõppes vähe mõru maiguga, kuna Petjale jäi veidi vale mulje ühest olukorrast. Siimuga tööpäeva lõpus tühjas kohvikus rääkisime juttu ja viskasime omaette nalja. Petja palus veidi koristada ja hakata päeva lõpetama, mida meie ka kohe tegime ilma vastu vaidlemata (mitte et me oleks kordagi kellelegi vastu vaielnud), aga tema luges minu näoilmest kuidagi tusase ja tõreda oleku välja. Seda kindlalt ei olnud, kui siis veidi väsimust ja lahkumiseootust. Korduvalt üritas ta selgeks teha et kõik tuleks välja rääkida kui midagi on, mis ei meeldi ja mis ei sobi jne. Me oleme üks tiim jne jne. Ja just sellistel hetkedel tunnen ma end halvasti, sest ma ei ole kindlasti inimene kes enda õpetajatele tahaks halvasti öelda ja siinse aja kohta ei ole mul midagi halba öelda. Kõik on väga super olnud ja Petja on oma osa koolitamisel superhästi teinud. Ja ma lihtsalt ei osanud end kuidagi talle õigustada ja selgitada, et nii lugu ei olnud. Suutsin ainult öelda "njet, vsjo otshen harašo" jne. Loodetavasti on ta homme tööl, eks annan endast kõik ja panen oma olematu keelepagasi käiku, et asja siluda. Siiani on halb tunne ja süümekad piinavad.

Aga piinab ka see, et uni kimbutab. Keeran külge ja ehk jõuan pleieri enne kotti visata kui magama jään.

Teile aga ilusat teisipäeva kodumaale ning järgmiste kirjutamisteni.

PS. Täna sain paari toreda uudise osaliseks. Esiteks sain teada, et Robbie Williams annab Tallinnas kontserdi järgmise aasta 20.augustil, Lauluväljakul. Pole küll suur fänn, aga lood on mehel aastate jooksul head olnud, kontsertesinemised pidid vinged olema ja kontserd olevat ainus siin kandis, kuna ei toimu ülesastumist ei Venemaal, Ei Skandinaavias ega ka mujal Baltikumis. 3.dets tulevad piletid müüki ja kodused lubasid soetada vähemalt ühe.
Teine uudis tuli kodust ehk vana Enden tuleb 5-9.dets samuti Moskvasse, mis tähendab, et 6.detsembril toimuvale CSKA vs Besiktas Euroliiga mängule läheme kolmekesi. How cool is that!

Nüüd lõpuks uudistega ühel pool.

Head und neile, kes veel ärkvel.

Toosha, out!

No comments: